Kuracie na cestovinách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 63709x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 dl | červené víno |
1 ks | menšie pór |
1/2 ks | červená paprika |
150 g | cestoviny (vrtule) |
olivový olej | |
150 g | kuracie prsia |
1/2 ks | zelená paprika |
1 ks | paradajka |
podľa chuti: | |
bazalka | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
saturejka | |
sušený zeler |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme a rozkrojíme pozdĺžne na plátky. Nakrájame na rezance. Mäso naložíme do marinády, ktorú pripravíme z olivového oleja, soli, korenia, saturejky, sušeného zeleru, bazalky a vína. Necháme asi 2 hodiny odležať. Cestoviny uvaríme tak, ako sme zvyknutí v osolenej vode. Nevaríme úplne domäkka. Z cestovín zlejeme vodu a odložíme stranou. Počas varenia cestovín, mäso orestujeme na rozpálenej panvici a pripravíme si zeleninu. Paradajky a papriky umyjeme, zbavíme stopiek a semienok. Paradajky nakrájame na kolieska zároveň s pórom. Papriky nakrájame na dlhšie rezance. Orestované mäso vyberieme a na rovnakej panvici krátko osmažíme nakrájanú zeleninu spolu s vrtuľka. Môžeme pridať trochu olivového oleja. Zelenina musí byť chrumkavá, cestoviny mäkké. Ochutíme saturejkou a trochu osolíme. Na prehriate taniere naložíme najprv cestoviny so zeleninou, hore dáme mäso a ihneď podávame.