Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie motýle na grile

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24361x
Kuracie motýle na grile

Marinované kuracie prsíčka s hrudnou kosťou "Motýlci", pripravujeme na vonkajšom grile. Podávame podľa chuti s najrôznejšími dresingy, kečupom, horčicou a pečivom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie motýle na grile
recept Kuracie motýle na grile
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g slanina
2 ks dvojitá kuracie prsia s kosťou - Motýlci

marináda:

100 ml červené víno
1/2 lyžičky chilli korenie
6 strúčikov cesnak
1 lyžica sladký kečup
50 ml sójová omáčka
1 lyžička mletý zázvor
50 ml olej

podľa potreby:

soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie motýliky očistíme a umyjeme a ľahko naklepeme. Slaninu nakrájame na tenké prúžky, ktorými pretne kuracie prsia najmä zo spodnej časti v oblasti hrudnej kosti. Pripravíme si marinádu: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Potom ho zmiešame so sójovou omáčkou, olejom, červeným vínom, kečupom a chilli korením. Do marinády vložíme prešpikované mäso a necháme najlepšie cez noc rozležet. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, potrieme olejom a pečieme na grile z oboch strán domäkka. Grilovaná kuracie prsíčka podávame s rôznymi dipy, čerstvou zeleninou a pečivom.

Komentáre k receptu Kuracie motýle na grile (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty