Kuracie motýle na grile
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24361x
Marinované kuracie prsíčka s hrudnou kosťou "Motýlci", pripravujeme na vonkajšom grile. Podávame podľa chuti s najrôznejšími dresingy, kečupom, horčicou a pečivom.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | slanina |
2 ks | dvojitá kuracie prsia s kosťou - Motýlci |
marináda: | |
100 ml | červené víno |
1/2 lyžičky | chilli korenie |
6 strúčikov | cesnak |
1 lyžica | sladký kečup |
50 ml | sójová omáčka |
1 lyžička | mletý zázvor |
50 ml | olej |
podľa potreby: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie motýliky očistíme a umyjeme a ľahko naklepeme. Slaninu nakrájame na tenké prúžky, ktorými pretne kuracie prsia najmä zo spodnej časti v oblasti hrudnej kosti. Pripravíme si marinádu: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Potom ho zmiešame so sójovou omáčkou, olejom, červeným vínom, kečupom a chilli korením. Do marinády vložíme prešpikované mäso a necháme najlepšie cez noc rozležet. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, potrieme olejom a pečieme na grile z oboch strán domäkka. Grilovaná kuracie prsíčka podávame s rôznymi dipy, čerstvou zeleninou a pečivom.