Kuracie medailónky na hruškách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 22052x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | balkánsky syr |
4 ks | hruška |
1/2 kg | kuracie prsia |
1 lyžička | solamyl |
1 dl | suché červené víno |
2 - 3 lyžičiek | bazalka |
2 štipky | mletá štipľavá paprika |
2 lyžice | olivový olej |
1 lyžica | sójová omáčka |
2 dl | voda |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia nakrájame na medailónky, posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Nahrejeme si hrniec s nepriľnavým dnom (titánový hrniec) s pokrievkou a vložíme pripravené medailónky. Necháme ich chvíľu opekať, potom je otočíme a prikryjeme pokrievkou. Balkánsky syr nastrúhame nahrubo. Mäso znovu otočíme, odsunieme na jednej strane kastróla a posypeme ho balkánskym syrom. Opäť uzavrieme pokrievkou. Hrušky pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semien a priečne nakrájame na plátky. Pridáme do hrnca vedľa mäsa. Posypeme chilli paprikou. Vo vode rozmiešame solamyl a pridáme sójovú omáčku. Vlejeme do kastróla k mäsu a hruškám. Necháme krátko prehriať. Nakoniec prilejeme červené víno a chvíľu s mäsom a hruškami spoločne prehrejeme. Kuracie medailónky na hruškách servírujeme s varenými zemiakmi, ktoré potrieme cesnakom a zapečieme posypanej balkánskym syrom. Omáčkou kuracie medailónky na hruškách na tanieri podlievame.