Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie medailónky na hruškách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21633x
Kuracie medailónky na hruškách

Jemná chuť hrušiek a kuracieho mäsa, všetko prevoňané bazalkou a červeným vínom.

vytlačiť recept Kuracie medailónky na hruškách
recept Kuracie medailónky na hruškách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g balkánsky syr
4 ks hruška
1/2 kg kuracie prsia
1 lyžička solamyl
1 dl suché červené víno
2 - 3 lyžičiek bazalka
2 štipky mletá štipľavá paprika
2 lyžice olivový olej
1 lyžica sójová omáčka
2 dl voda

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia nakrájame na medailónky, posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Nahrejeme si hrniec s nepriľnavým dnom (titánový hrniec) s pokrievkou a vložíme pripravené medailónky. Necháme ich chvíľu opekať, potom je otočíme a prikryjeme pokrievkou. Balkánsky syr nastrúhame nahrubo. Mäso znovu otočíme, odsunieme na jednej strane kastróla a posypeme ho balkánskym syrom. Opäť uzavrieme pokrievkou. Hrušky pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semien a priečne nakrájame na plátky. Pridáme do hrnca vedľa mäsa. Posypeme chilli paprikou. Vo vode rozmiešame solamyl a pridáme sójovú omáčku. Vlejeme do kastróla k mäsu a hruškám. Necháme krátko prehriať. Nakoniec prilejeme červené víno a chvíľu s mäsom a hruškami spoločne prehrejeme. Kuracie medailónky na hruškách servírujeme s varenými zemiakmi, ktoré potrieme cesnakom a zapečieme posypanej balkánskym syrom. Omáčkou kuracie medailónky na hruškách na tanieri podlievame.

Komentáre k receptu Kuracie medailónky na hruškách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty