Kuracie medailóniky so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 84962x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | kuracie prsia |
marináda: | |
1 lyžička | korenie na pečené kurča |
sójová omáčka | |
1/2 lyžičky | soľ |
1 lyžička | vegeta |
1 lyžička | grilovacie korenie |
3 lyžice | olej |
1 lyžica | plnotučná horčica |
1 lyžica | kečup |
1/2 lyžičky | mletý korenie |
10 dkg | tvrdý syr |
1 lyžička | Sušená petržlenová vňať |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme marinádu, do ktorej budeme mäso nakladať. Do misy dáme tri lyžice oleja, pridáme soľ, korenie, grilovacie korenie, sušenú petržlenovú vňať, vegetu, korenie na pečené kurča a dôkladne premiešame. Ďalej k mäsu pridáme lyžicu kečupu, lyžicu plnotučnej horčice a mäso pokvapkáme sójovou omáčkou. Nakoniec do misy nastrúhame tvrdý syr na jemnom strúhadle. Marinádu premiešame a dáme stranou. Pripravíme si kuracie mäso. Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na menšie medailóniky. Kuracie medailónky vložíme do pripravenej marinády a premiešame, aby sa mäso zo všetkých strán namočili. Takto naložené mäso vložíme do chladničky a necháme aspoň 4 hodiny marinovať, najlepšie ale do druhého dňa. Naložené kuracie medailónky so syrom opečieme zo všetkých strán v rozohriatom oleji dozlatista. Vhodnou prílohou ku kuracím medailonkům sú hranolky alebo opečené zemiaky.