Kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 86837x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | sterilizované šampiňóny |
4 lyžice | olej |
1/4 lyžičky | Podravka |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
3 - 4 balíčkov | tavený syr (trojuholníčkové) |
1/4 ks | pór |
500 g | kuracie prsia |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na kocky alebo rezančeky. Syr nakrájame na kocky. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na pol kolieska. V panvici rozohrejeme olej a kuracie mäso v ňom sprudka orestujeme. Vlejeme smotanu a pridáme syr. Podľa potreby môžeme priliať trochu mlieka alebo vody. Omáčku necháme povariť. Zatiaľ si scedíme šampiňóny a nasekáme ich na menšie kúsky. Šampiňóny vložíme do omáčky, ochutíme ju Podravku a necháme opäť povariť. Nakoniec pridáme pór. V prípade, že nie je syrová omáčka so šampiňónmi dosť hustá, pridáme syr alebo ju zahustíme hotovú zápražkou. Po vychladnutí omáčka zhustne ešte viac. Horúce kuracie v syrovej omáčke so šampiňónmi podávame s cestovinami. Nám najviac chutia penne.
Komentáre k receptu Kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi (1 komentár)
-
Silvia Natalka
13.July 2017 07:06
Prave som ich robila podla vasho receptu chutili vyborne odporucam.mnam.