Kuracie mäso v alobale s cuketou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 61943x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | kuracie stehno |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
mletý zázvor | |
mleté čierne korenie | |
mletá sladká paprika | |
100 ml | vývar |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
príloha: | |
2 ks | cuketa |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehenné rezne podľa potreby očistíme. Plátky mäsa dôkladne okoreníme mletou paprikou. Ďalej je okoreníme grilovacím korením, zázvorom a korením. Korenie do mäsa zľahka vtlačíme prsty. Mäso necháme uležať. Stredne malé cukety olúpeme a nakrájame asi na 7 mm hrubé kolieska. V panvici rozpálime olej, vložíme kuracie plátky az oboch strán je sprudka orestujeme. Restujeme je asi 4 minúty z každej strany. Potom plátky zabalíme do alobalu, utesníme ho, prikryjeme utierkou a necháme uležať. Počas vyprážania si rozohrejeme druhú panvicu, pokojne grilovacie, ľahko ju vytrieme olejom. Kolieska cukiny poprášime grilovacím korením a grilujeme je na druhej rozpálenej panvici. Cuketu restujeme asi 2 minúty z každej strany. Záleží na panvici. Cukety by mali byť ľahko chrumkavé a mať zlatistú farbu. Akonáhle máme cukety hotovy, môžeme servírovať. Kuracie opatrne vyberieme z alobalu, aby sme nevyliali šťavu. Mäso rozdelíme na predhriatej taniere, prelejeme šťavou a pridáme cuketu. Kuracie v alobale s cuketou podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.