Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso v alobale s cuketou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60437x
Kuracie mäso v alobale s cuketou

Recept na rýchlu, zdravú a šťavnatú večeru.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie mäso v alobale s cuketou
recept Kuracie mäso v alobale s cuketou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g kuracie stehno

podľa chuti:

mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
100 ml vývar
grilovacie korenie
mletý zázvor

podľa potreby:

olej na vyprážanie

príloha:

2 ks cuketa

Postup prípravy receptu

Kuracie stehenné rezne podľa potreby očistíme. Plátky mäsa dôkladne okoreníme mletou paprikou. Ďalej je okoreníme grilovacím korením, zázvorom a korením. Korenie do mäsa zľahka vtlačíme prsty. Mäso necháme uležať. Stredne malé cukety olúpeme a nakrájame asi na 7 mm hrubé kolieska. V panvici rozpálime olej, vložíme kuracie plátky az oboch strán je sprudka orestujeme. Restujeme je asi 4 minúty z každej strany. Potom plátky zabalíme do alobalu, utesníme ho, prikryjeme utierkou a necháme uležať. Počas vyprážania si rozohrejeme druhú panvicu, pokojne grilovacie, ľahko ju vytrieme olejom. Kolieska cukiny poprášime grilovacím korením a grilujeme je na druhej rozpálenej panvici. Cuketu restujeme asi 2 minúty z každej strany. Záleží na panvici. Cukety by mali byť ľahko chrumkavé a mať zlatistú farbu. Akonáhle máme cukety hotovy, môžeme servírovať. Kuracie opatrne vyberieme z alobalu, aby sme nevyliali šťavu. Mäso rozdelíme na predhriatej taniere, prelejeme šťavou a pridáme cuketu. Kuracie v alobale s cuketou podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Kuracie mäso v alobale s cuketou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt