Kuracie mäso so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65859x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | šunka |
16 plátkov | sterilizovaná kapie |
4 plátky | kuracie prsia |
4 plátky | tvrdý syr |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
korenie na pečené kurča | |
drvená rasca | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a ľahko naklepeme. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, rascou, korením na pečené kurča a vegetu. Na panvici rozpálime olej, pridáme plátky mäsa a opekáme, kým nie je mäso mäkké. Hotové plátky mäsa servírujeme na tanier. Na tanieri na každý plátok položíme šunku, syr a dáme zapiecť do mikrovlnnej rúry. Stačí na pol minúty. Tanier vyberieme z rúry, na syr dáme plátky sterilizované kapie a podávame. Vhodnou prílohou ku kuraciemu so syrom sú opečené zemiaky alebo hranolky.