Kuracie mäso s pórom varené v parnom hrnci
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 72738x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | korenia 4 farieb |
100 g | mrkvy |
2 strúčiky | cesnaku |
1 štipka | majoránky |
2 plátky | kuracieho mäsa |
500 g | zemiakov |
50 g | póru |
1 lyžička | grilovacieho korenia |
2 lyžičky | soli |
Postup prípravy receptu
Do prvého poschodia parného hrnca vložíme okorenené a cesnakom potreté mäso. Osolíme viac než sme zvyknutí neb para soľ v priebehu varenia zmyje. Do druhého poschodia vložíme na plátky pokrájané zemiaky poprekladané nakrájanú na kolieska mrkvou, všetko dobre osolíme. Časový spínač zapneme na 20 minút. Po tomto čase na mäso položíme pór a zapneme ešte na ďalších 25 minút. Strážite si hladinu vody v hrnci, aby sa nám nevypařila! Takto pripravené zemiaky majú úžasne maslovú chuť, aj keď sme maslo vôbec nepoužili. Dobrou a zdravú chuť!