Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10603x
Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou

Jednoduchý recept na výborné jedlo.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou
recept Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g kuracie prsia
olej
pažítka
2 balíčky niva
2 kelímky smotana na šľahanie
soľ
1 ks pór

príloha:

1 balíček toustový chlieb

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na menšie kocky, mierne osolíme, premiešame s olejom a nechať 1 - 2 dni odležať. Mäso môžeme použiť aj morčacie, králičie alebo sliepky. V hrnčeku zmiešame smotanu a na drobno nasekanú pažítku a necháme asi 30 minút v chlade. Na tenké kolieska nakrájame pór a na kocky nakrájame nivu. Mäso dáme na rozohriatu panvicu a smažíme. Keď zbelie, pridáme pór. Keď pór sklovita, pridáme nivu. Premiešame a keď sa začne syr roztekať, prilejeme smotanu s pažítkou. Za stáleho miešania povaríme. Až sa syr rozpustí a omáčka začne hustnúť, máme hotovo. Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou podávame s opečeným toustovým chlebom.

Komentáre k receptu Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty