Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 10603x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
olej | |
pažítka | |
2 balíčky | niva |
2 kelímky | smotana na šľahanie |
soľ | |
1 ks | pór |
príloha: | |
1 balíček | toustový chlieb |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na menšie kocky, mierne osolíme, premiešame s olejom a nechať 1 - 2 dni odležať. Mäso môžeme použiť aj morčacie, králičie alebo sliepky. V hrnčeku zmiešame smotanu a na drobno nasekanú pažítku a necháme asi 30 minút v chlade. Na tenké kolieska nakrájame pór a na kocky nakrájame nivu. Mäso dáme na rozohriatu panvicu a smažíme. Keď zbelie, pridáme pór. Keď pór sklovita, pridáme nivu. Premiešame a keď sa začne syr roztekať, prilejeme smotanu s pažítkou. Za stáleho miešania povaríme. Až sa syr rozpustí a omáčka začne hustnúť, máme hotovo. Kuracie mäso s pórom a pažitkovou omáčkou podávame s opečeným toustovým chlebom.