Kuracie mäso s paprikou
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60659x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | špekáček jemný |
1 ks | kyslá smotana |
2 ks | paprika |
3 lyžičky | mletá sladká paprika |
500 ml | mlieko |
2 lyžičky | vegeta, Podravka |
500 ml | voda |
1 lyžička | karí korenie |
3 lyžice | solamyl |
350 g | kuracie mäso (stehennej odrezky) |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a pokrájame na jemno. Kuracie mäso zbavíme membrán a nakrájame na kúsky. Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuracie mäso a orestujeme je. Pridáme špekáčky a korenia, chvíľku opekáme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkké. Potom vsypeme pokrájanú papriku a dusíme do mäkka. Prilejeme mlieko, necháme zatvoriť, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody, prevaríme do zhustnutia. Vlejeme kyslú smotanu, rozmiešame ale už nevaríme. Podľa chuti dosolíme. Hotové kuracie na paprike podávame s houskovým knedľou.