Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso s paprikou

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60840x
Kuracie mäso s paprikou

Rýchle jedlo zo zdravého hydinového mäsa, keď nemáte čas vyvárať.

vytlačiť recept Kuracie mäso s paprikou
recept Kuracie mäso s paprikou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks špekáček jemný
1 ks kyslá smotana
2 ks paprika
3 lyžičky mletá sladká paprika
500 ml mlieko
2 lyžičky vegeta, Podravka
500 ml voda
1 lyžička karí korenie
3 lyžice solamyl
350 g kuracie mäso (stehennej odrezky)
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a pokrájame na jemno. Kuracie mäso zbavíme membrán a nakrájame na kúsky. Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuracie mäso a orestujeme je. Pridáme špekáčky a korenia, chvíľku opekáme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkké. Potom vsypeme pokrájanú papriku a dusíme do mäkka. Prilejeme mlieko, necháme zatvoriť, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody, prevaríme do zhustnutia. Vlejeme kyslú smotanu, rozmiešame ale už nevaríme. Podľa chuti dosolíme. Hotové kuracie na paprike podávame s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Kuracie mäso s paprikou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty