Kuracie mäso s cibuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 71149x
Jednoduchý recept na naložené kuracie mäso, ku ktorému pridáme cibuľu a slaninu.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kuracie prsia |
2 ks | cibula |
1 lyžica | olej na vyprážanie |
10 dkg | anglická slanina |
marináda: | |
1/2 lyžičky | gyros korenie |
5 lyžíc | olej |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1/2 lyžičky | zmes sušených chilli papričiek |
1/2 lyžičky | grilovacie korenie |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | korenie na pečené kurča |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na rezance. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky. Do misy dáme olej, pridáme všetko korenie a marinádu dôkladne premiešame. Do marinády naložíme nakrájané mäso, cibuľu a slaninu. Potom misu dáme aspoň na tri hodiny do chladničky, lepšie ale je nechať mäso naložené cez noc. Samotná príprava mäsa je veľmi rýchla a jednoduchá. Na panvici rozpálime lyžicu oleja (viac nie, pretože olej je už v marináde), pridáme naložené mäso a opečieme zo všetkých strán. Hotový pokrm podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.