Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso s cibuľou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69480x
Kuracie mäso s cibuľou

Jednoduchý recept na naložené kuracie mäso, ku ktorému pridáme cibuľu a slaninu.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Kuracie mäso s cibuľou
recept Kuracie mäso s cibuľou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg anglická slanina
2 ks kuracie prsia
2 ks cibula
1 lyžica olej na vyprážanie

marináda:

1/2 lyžičky zmes sušených chilli papričiek
1/2 lyžičky grilovacie korenie
1 lyžička soľ
1 lyžička korenie na pečené kurča
1/2 lyžičky gyros korenie
5 lyžíc olej
1/2 lyžičky mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na rezance. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky. Do misy dáme olej, pridáme všetko korenie a marinádu dôkladne premiešame. Do marinády naložíme nakrájané mäso, cibuľu a slaninu. Potom misu dáme aspoň na tri hodiny do chladničky, lepšie ale je nechať mäso naložené cez noc. Samotná príprava mäsa je veľmi rýchla a jednoduchá. Na panvici rozpálime lyžicu oleja (viac nie, pretože olej je už v marináde), pridáme naložené mäso a opečieme zo všetkých strán. Hotový pokrm podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.

Komentáre k receptu Kuracie mäso s cibuľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty