Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso s brokolicou a medom

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136305x
Kuracie mäso s brokolicou a medom

Jednoduché a rýchle jedlo, ku ktorému sa hodí ryža alebo čínske rezance. Kuracie mäso s plátkami brokolica, medovú omáčkou a kešu oriešky.

vytlačiť recept Kuracie mäso s brokolicou a medom
recept Kuracie mäso s brokolicou a medom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 hrste pražené kešu oriešky
600 g kuracie mäso
2 lyžice olej

omáčka:

2 lyžičky Maizena
soľ
4 strúčiky cesnak
350 g brokolica
400 ml hydinový vývar
1 ks citrón
mleté čierne korenie
2 lyžice med

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso podľa potreby vykostíme. Umyjeme ich a nakrájame ich na rezance. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Brokolicu taky nakrájame na tenké plátky. Citrón poriadne umyjeme. Kôru z neho nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Na rozpálenom oleji upečieme dozlatista kuracie mäso, ktoré po 2 - 3 minútach z panvice vyberieme. Teraz do nej vysypeme brokolicu a cesnak. Za stáleho miešania smažíme asi 4 minúty. Medzitým si pripravíme omáčku. Do vývaru vmiešame med, škrob (maizenu), soľ a korenie. Pripravenou zmesou prelejeme restovanou zeleninu. Krátko prevaríme, aby omáčka zhoustla a do panvice vrátime mäso. Ešte minútku dve prehrejeme. Úplne na koniec pridáme citrónovú kôru a šťavu, prisypeme oriešky a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Kuracie mäso s brokolicou a medom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty