Kuracie mäso s brokolicou a medom
- hlavné chody
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 136230x
Jednoduché a rýchle jedlo, ku ktorému sa hodí ryža alebo čínske rezance. Kuracie mäso s plátkami brokolica, medovú omáčkou a kešu oriešky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 hrste | pražené kešu oriešky |
600 g | kuracie mäso |
2 lyžice | olej |
omáčka: | |
400 ml | hydinový vývar |
1 ks | citrón |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | med |
2 lyžičky | Maizena |
soľ | |
4 strúčiky | cesnak |
350 g | brokolica |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso podľa potreby vykostíme. Umyjeme ich a nakrájame ich na rezance. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Brokolicu taky nakrájame na tenké plátky. Citrón poriadne umyjeme. Kôru z neho nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Na rozpálenom oleji upečieme dozlatista kuracie mäso, ktoré po 2 - 3 minútach z panvice vyberieme. Teraz do nej vysypeme brokolicu a cesnak. Za stáleho miešania smažíme asi 4 minúty. Medzitým si pripravíme omáčku. Do vývaru vmiešame med, škrob (maizenu), soľ a korenie. Pripravenou zmesou prelejeme restovanou zeleninu. Krátko prevaríme, aby omáčka zhoustla a do panvice vrátime mäso. Ešte minútku dve prehrejeme. Úplne na koniec pridáme citrónovú kôru a šťavu, prisypeme oriešky a môžeme podávať.