Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso s brokolicou a hermelínom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5908x
Kuracie mäso s brokolicou a hermelínom

Kuracie mäso na brokolicu zapekané s hermelínom.

vytlačiť recept Kuracie mäso s brokolicou a hermelínom
recept Kuracie mäso s brokolicou a hermelínom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky kôpor v náleve
2 plátky kuracie prsia
čerstvo drvený zelený korenie
50 g tvrdý syr
soľ
1/2 ks malá brokolica
olivový olej
3 lístky medvedí cesnak
citrónová šťava
1 ks hermelín s paprikovým korením
1 kocka zeleninový bujón
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia zbavíme membrán, nakrájame na rezance a naložíme do trochy soli, kôpru v náleve a nasekaného medvedieho cesnaku. Môžeme pridať aj trochu nadrceného zeleného korenia a zakápnout olivovým olejom. Naložené kuracie mäso necháme odležať. Brokolicu očistíme, zbavíme tvrdého stopke a nalámeme na malé ružičky. Dáme variť do vody ochutené bujóny a citrónovou šťavou. Mäkkú brokolicu zlejeme. Medzitým nakrájame olúpanú cibuľu na kocky. Hermelín nakrájame na plátky. Na oleji cibuľku dozlatista osmažíme spolu s brokolicou, ktorú vhodíme na panvicu o minútku neskôr. Osmahnutou zeleninu vsypeme do dvoch menších zapekacích misiek. Posypeme strúhaným syrom. Na rovnakej panvici osmažíme dobiela naložené kuracie. Poukladáme na zeleninu so syrom a nakoniec pokryjeme hermelínovými plátky. Kuracie s brokolicou a hermelínom dáme zapiecť do stredne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Podávame v mističkách, v ktorých sme piekli. Ako príloha sa hodia len čerstvá zelenina alebo pre jedlík krajec chleba.

Komentáre k receptu Kuracie mäso s brokolicou a hermelínom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty