Kuracie mäso po thajsky so zeleninou
- hlavné chody
- thajská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 31247x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
marináda: | |
1 lyžica | mleté čierne korenie |
2 lyžice | grilovacie korenie |
2 lyžice | med |
2 lyžice | sladká čili omáčka |
1 lyžica | sójová omáčka |
1 lyžica | mletý zázvor |
2 lyžice | kečup |
omáčka: | |
400 g | kuracie mäso |
1 lyžička | solamyl |
1 balíček | mrazená zelenina |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si marinádu z 1 lyžice mletého čierneho korenia, 1 lyžica zázvoru, 1 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžíc medu, 2 lyžíc kečupu, 2 lyžíc grilovacieho korenia a 2 lyžíc sladkej chilli omáčky. Do pripravenej marinády vložíme mäso nakrájané na rezance a necháme niekoľko hodín marinovať. Mrazenú zeleninu osmažíme na oleji a vyberieme z panvice. Do panvice vložíme mäso is marinádou a opečieme. Keď je mäso opečené, pridáme k pokrmu zeleninu. Zahustíme lyžičkou solamylu rozpustenú v 50 ml vody. Kuracie mäso po Thajsku so zeleninou podávame s hranolčekmi, ryžou alebo rezancami.
Komentáre k receptu Kuracie mäso po thajsky so zeleninou (5 komentárov)
-
Michaela
18.March 2023 15:50
Fantastická marináda, namiesto 2 lyžíc chilli omáčky som dala jednu a čierne korenie len čajovu nie plnú a mäso bolo fantastické ( :
-
Martin
30.December 2021 14:33
Robim vsetko ako pisu, len nedam zazvor a je to skvele
-
Daniel
07.February 2019 11:19
Výborný recept len treba menej zazvoru
-
Gabika
07.January 2017 10:50
Ludia nerobte tento recept to sa neda jest vôbec
-
janka
09.May 2012 19:31
Take pikantné mäso až sa nedá jesť,vôbec sa to nepodarilo a to som postupovala podľa receptu presne :-( takže večera nebude