Kuracie mäso na slanine s pšenom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63213x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
2 lyžice | olivový olej |
1 svazeček | pažítka |
10 dkg | slanina |
2 hrste | pšeno |
2 ks | kuracie stehenné rezeň |
na ozdobu: | |
1 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Pšeno 2x sparíme a uvaríme v slanej vode domäkka. Sparením sa odstráni horkosť. Uvarené pšeno prepláchneme vodou. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájame na kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľu a slaninu, osmažíme. Pridáme kuracie mäso, osolíme, okoreníme podľa chuti, smažíme asi 8 minút. Záleží na veľkosti nakrájaných kúskov kuracieho. Kuracie mäso na slanine premiešame s pšeno. Kuracie mäso na slanine s pšeno podávame teplé alebo studené. Kuracie mäso ozdobíme paradajkami a posypeme pažítkou.