Kuracie mäso na slanine a nive
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 90291x
Niva a slanina dodávajú tomuto pokrmu výraznú chuť a vôňu, šľahačka ho naopak zjemní. Vydarená kombinácia!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie plátok |
150 - 200 g | anglická slanina (plátky) |
30 g | maslo |
150 ml | smotana na šľahanie |
200 g | niva |
papriková vegeta | |
na ozdobu: | |
paradajka | |
pažítka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie plátky zľahka naklepeme a sprudka osmažíme z oboch strán na oleji. Posypeme paprikovou vegetu. Malý zapekacej pekáčik vymažeme maslom a celé dno zakryjeme plátky anglickej slaniny. Nivu nastrúhame a nasypeme po celej ploche na anglickú slaninu. Potom všetko polejeme smotanou na šľahanie. Do takto pripraveného pekáča nakoniec položíme osmažené plátky kuracieho mäsa. Posypeme korením a jemne posolíme. Počítame s tým, že samotná niva je dosť slaná. Pekáčik vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 - 20 minút, kým sa syr neroztaví a šľahačka nezhustne. Kuracie na slanine a nive podávame s upečeným zemiaky alebo hranolky, zdobíme čerstvou zeleninou.