Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie mäso na slanine a nive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 87187x
Kuracie mäso na slanine a nive

Niva a slanina dodávajú tomuto pokrmu výraznú chuť a vôňu, šľahačka ho naopak zjemní. Vydarená kombinácia!

vytlačiť recept Kuracie mäso na slanine a nive
recept Kuracie mäso na slanine a nive
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie plátok
150 - 200 g anglická slanina (plátky)
30 g maslo
150 ml smotana na šľahanie
200 g niva
papriková vegeta

na ozdobu:

pažítka
paradajka

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Kuracie plátky zľahka naklepeme a sprudka osmažíme z oboch strán na oleji. Posypeme paprikovou vegetu. Malý zapekacej pekáčik vymažeme maslom a celé dno zakryjeme plátky anglickej slaniny. Nivu nastrúhame a nasypeme po celej ploche na anglickú slaninu. Potom všetko polejeme smotanou na šľahanie. Do takto pripraveného pekáča nakoniec položíme osmažené plátky kuracieho mäsa. Posypeme korením a jemne posolíme. Počítame s tým, že samotná niva je dosť slaná. Pekáčik vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 - 20 minút, kým sa syr neroztaví a šľahačka nezhustne. Kuracie na slanine a nive podávame s upečeným zemiaky alebo hranolky, zdobíme čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Kuracie mäso na slanine a nive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt