Kuracie mäso na benátsky spôsob
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 53318x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hladká múka |
3 lyžice | olej |
2 lyžice | mletá sladká paprika |
2 lyžice | maslo |
500 g | kuracie prsia |
1 kelímok | kyslá smotana |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Nakrájame ho na kúsky. Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej a maslo. Cibuľu za stáleho miešania speníme. Pridáme mäso a opečieme. Primiešame mletú papriku, trochu podlejeme vodou. Zmes osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme smotanu a zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške studenej vody. Kuracie mäso už len krátko povaríme, prípadne pridáme obľúbené korenie. Kuracie mäso na benátsky spôsob podávame so špagetami.