Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie kúsky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45702x
Kuracie kúsky

Kuracie kúsky vyprážané a provensálske prírodné - rýchla a jednoduchá príprava.

vytlačiť recept Kuracie kúsky
recept Kuracie kúsky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica olivový olej
1 kg kuracie prsia
2 lyžičky provensálske korenie
1 - 2 lyžíc maslo

na obalenie:

4 lyžice hladká múka
1 ks vajcia
6 lyžíc strúhanka

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia očistíme a časť nakrájame na úzke prúžky. Tie potom obalíme v trojobale. Obalené kúsky usmažíme v oleji (vo fritovacom hrnci). Časť kuracieho mäsa nakrájame na silnejšie prúžky, ktoré posypeme provensálskym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Pre prírodné kúsky si nahrejeme panvica s nepriľnavým dnom. Mäso vložíme na rozohriatu panvicu bez oleja, necháme ich krátko osmažiť, otočíme a prikryjeme pokrievkou. Krátko opekáme, potom na mäso pridáme kúsok masla, ktoré necháme pod pokrievkou rozpustiť. Ďalej nezahrievajú. Hotové vyprážané kúsky a kúsky provensálske podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Kuracie kúsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty