Kuracie kúsky v estragónovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 24727x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | anglická slanina |
200 ml | smotana |
4 ks | kuracie prsia |
olej | |
1 lyžička | solamyl |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvý estragón | |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | biele víno |
Postup prípravy receptu
Prsíčka nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu v kľude. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso a restujeme. K poloměkkému mäsu pridáme rezance anglickej slaniny a restujeme, až je mäso mäkké. Hotové mäso zalejeme smotanou a prilejeme trochu vody podľa toho, aké chceme množstvo omáčky. Pridáme estragón nasekaný najemno. Omáčku zahustíme lyžičkou solamylu suspendovaného vo vode. Na záver dochutíme 2 lyžicami bieleho vína a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Kuracie kúsky v Estragónový omáčke podávame najlepšie s hranolkami alebo opékanými zemiaky.