Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie kúsky v estragónovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24727x
Kuracie kúsky v estragónovej omáčke

Kurča zase inak, s čerstvými bylinkami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie kúsky v estragónovej omáčke
recept Kuracie kúsky v estragónovej omáčke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

80 g anglická slanina
200 ml smotana
4 ks kuracie prsia
olej
1 lyžička solamyl

podľa chuti:

soľ
čerstvý estragón
mleté čierne korenie
2 lyžice biele víno

Postup prípravy receptu

Prsíčka nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu v kľude. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso a restujeme. K poloměkkému mäsu pridáme rezance anglickej slaniny a restujeme, až je mäso mäkké. Hotové mäso zalejeme smotanou a prilejeme trochu vody podľa toho, aké chceme množstvo omáčky. Pridáme estragón nasekaný najemno. Omáčku zahustíme lyžičkou solamylu suspendovaného vo vode. Na záver dochutíme 2 lyžicami bieleho vína a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Kuracie kúsky v Estragónový omáčke podávame najlepšie s hranolkami alebo opékanými zemiaky.

Komentáre k receptu Kuracie kúsky v estragónovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty