Kuracie kúsky so zelenými fazuľkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3759x
Recept na zdravý a chutný pokrm z horných kuracích stehienok, ktoré podávame s fazuľovými struky.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 g | slanina |
4 ks | horné kuracie stehienka |
citrónová šťava | |
300 g | zelené fazuľové struky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Horné kuracie stehienka umyjeme, osušíme a vykostíme. Kožu zľahka narežeme a riadne prosolíme. Slaninu nakrájame nadrobno. Fazuľové struky zbavíme stopiek a postranných vlákien. Slaninu rozškvaríme, vložíme fazuľové struky, ktoré podlejeme veľmi malým množstvom vývaru, pokvapkáme citrónovou šťavou a zakryté dusíme domäkka. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Kuracie stehná pečieme na oleji najskôr kožou dole. Akonáhle bude koža prepečená dozlatista, mäso otočíme a už len krátko dopečieme. Kúsky propečených stehien rozdelíme na nahriate taniere, obložíme teplými fazuľkami a podávame s pečenými bylinkovými zemiakmi. Vhodným doplnkom ku kuracím kúskom so zelenými fazuľkami je paradajkový šalát so smotanou.