Kuracie kúsky so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 4754x
Jemné kuracie mäso v kombinácii s čerstvými šampiňónmi doplnené pečeným zemiakom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | sladká sójová omáčka |
4 ks | kuracie prsia |
500 g | čerstvé šampiňóny |
2 lyžice | worcesterová omáčka |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
2 lyžičky | drvený tymian |
1/2 hlávky | pekinskej kapusty |
1 - 2 lyžičiek | solamyl |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Po osušení je nakrájame na väčšie kúsky. Posypeme je sušeným drveným tymianom, pridáme solamyl a pokvapkáme olivovým olejom. Dobre premiešame, necháme chvíľu v chlade odležať. Šampiňóny očistíme, olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Pekinskej kapusty zbavíme vrchného listu a nakrájame na prúžky. Na rozohriatu panvicu s nelepivým dnom vsypeme pripravené kuracie mäso a krátko orestujeme. Prilejeme sladkú sójovú omáčku a worcester (podľa chuti môžeme pridať viac). Po spojení omáčky s mäsom pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme nakrájané kapusta, všetko premiešame a opäť krátko prehrejeme. Šampiňóny a kapusta pustí šťavu, možno však podľa potreby ešte mierne podliaty vodou. Kuracie kúsky so šampiňónmi servírujeme s pečenými zemiakmi, ktoré podlievame vzniknutú šťavou.