Kuracie kúsky s lečom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 41951x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 pohár | lečo alebo zelenina na lečo |
1 ks | cibula |
4 lyžice | olej |
1500 g | zemiaky |
1200 g | kuracie mäso |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Ľubovoľné kuracie mäso očistíme, opláchneme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme mletou paprikou. Zemiaky olúpeme, očistíme a nakrájame na štvrtky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. V pekáčiku rozohrejeme olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme kuracie mäso, ktoré v pekáčiku z oboch strán opečieme. Stiahneme z platne, k mäsu pridáme zemiaky, navrch lečo alebo zeleninu na lečo, zaklopíme a vložíme do rúry. Kuracie kúsky s lečom pečieme pri 180 ° C (teplovzdušná rúra) asi 40 minút. Podľa potreby mäso počas pečenia podlejeme vodou. K mäsu a zemiakom môžeme na začiatku pečenia pridať kúsok údeniny, zvyšky salámy apod