Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 131690x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 strúčiky | cesnak |
tymián | |
olivový olej | |
bazalka | |
2 lyžičky | solamyl |
4 ks | kuracie prsia |
3 ks | zelená paprika |
1/4 hlávky | bielej kapusty |
2 ks | cibula |
2 lyžice | korenie na čínu |
príloha: | |
ryže |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Mäso premiešame s korením na čínu, solamylom a olivovým olejom. Necháme v mise uležať. Do osolenej vody si dáme variť ryžu. Varíme ju podľa návodu. Zeleninu očistíme. Papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a sladké kapustu na prúžky. Ak je ryža už takmer mäkká, rozpálime si vo wok panvici dve lyžice oleja. Pridáme pripravené mäso a sprudka orestujeme. Pri restovámí mäso vymieňajú drevenými obracačka. Akonáhle sa mäso zo všetkých strán zatiahne, pridáme nakrájanú zeleninu a pokrájaný cesnak. Tiež posypeme jemne mletým tymiánom s bazalkou. Opäť chvíľu restujeme za častého obracania. Nedusíme a ničím nepodléváme, mäso zostane dobre šťavnaté. Na taniere si naservírujú ryžu, pridáme mäso so zeleninou a ozdobíme červeným rajským jabĺčkom alebo červenou paprikou.