Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131690x
Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou

Rýchly a veľmi chutný obed, ktorý možno pripraviť nielen rodine, ale aj hosťom.

vytlačiť recept Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou
recept Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 strúčiky cesnak
tymián
olivový olej
bazalka
2 lyžičky solamyl
4 ks kuracie prsia
3 ks zelená paprika
1/4 hlávky bielej kapusty
2 ks cibula
2 lyžice korenie na čínu

príloha:

ryže

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Mäso premiešame s korením na čínu, solamylom a olivovým olejom. Necháme v mise uležať. Do osolenej vody si dáme variť ryžu. Varíme ju podľa návodu. Zeleninu očistíme. Papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a sladké kapustu na prúžky. Ak je ryža už takmer mäkká, rozpálime si vo wok panvici dve lyžice oleja. Pridáme pripravené mäso a sprudka orestujeme. Pri restovámí mäso vymieňajú drevenými obracačka. Akonáhle sa mäso zo všetkých strán zatiahne, pridáme nakrájanú zeleninu a pokrájaný cesnak. Tiež posypeme jemne mletým tymiánom s bazalkou. Opäť chvíľu restujeme za častého obracania. Nedusíme a ničím nepodléváme, mäso zostane dobre šťavnaté. Na taniere si naservírujú ryžu, pridáme mäso so zeleninou a ozdobíme červeným rajským jabĺčkom alebo červenou paprikou.

Komentáre k receptu Kuracie kúsky s kapustou a zelenou paprikou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty