Kuracie kúsky s hlávkovou kapustou
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 133226x
Pripravte si veľmi chutný čínsky pokrm z bieleho hlávkovú kapustu, pór a kuracieho mäsa. Recept na kuracie kúsky s kapustou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
2 lyžice | ocot |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžička | mletý kmín |
1/2 hlávky | menšie biele kapusta |
2 lyžičky | solamyl |
400 g | kuracie mäso |
1 lyžička | papriková vegeta |
1 lyžička | cukor krupica |
1 lyžička | soľ |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kapusta zbavíme stopke a nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme asi 4 lyžice oleja a kapustu na ňom osmažíme. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a zmäknuté. Kapusta smažíme za stáleho miešania, aby sa neprichytil. Malo by zostať polosyrové, chrumkavé. Pór opláchneme a nakrájame na rezance asi 5 centimetrov dlhé. Na inej panvici si rozohrejeme olej, mäso nakrájame na kúsky alebo na rezance, rozmiešame so solamylom a sprudka osmažíme. Smažíme, kým mäso nezrůžoví. Potom prisypeme pór, krátko spolu osmažíme. Zmiešame s osmaženým kapustou, pridáme korenie, sójovú omáčku, cukor, nakoniec ocot. Všetko premiešame. Kuracie kúsky s hlávkovým kapustou podávame s ryžou, ale výborne chutia is chlebom.