Kuracie kúsky s cestovinovými hniezdami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 128426x
Tiež máte radi jednoduchosť a rýchlosť pri príprave jedál? Chcete sa venovať hosťom, ktorí už sedia u vášho stola? Vyskúšajte tento recept a nebojte sa, hostia neutečú!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | pikantná klobása |
3 ks | Mrkva |
4 plátky | kuracie prsia |
3 ks | cibula |
marináda: | |
2-3 lyžíc | olivový olej |
2 lyžičky | solamyl |
1 lyžička | thajská zelená kari pasta |
na ozdobu: | |
sekaný pór | |
10 dkg | balkánsky syr |
príloha: | |
talianske cestoviny - hniezda |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na kúsky - širšie rezance. Premiešame je s thajskou zelenú karí pastou, lyžičkou solamylu a zalejeme olivovým olejom. Pokrájame si na rezance cibuľu, klobásu pre farebné a pikantné doplnenie pokrmu a mrkvu. Dáme si variť osolenú vodu s lyžicou oleja na cestoviny - "žltá hniezda". Pri varu vložíme hniezda do vody. Varíme je 6 minút, ale počas varenia je nemiešame, aby udržali svoj tvar. Vyberáte je pomocou naberačky na cestoviny a opatrne vkladáme na tanier. Ak sa nám nepodarí zachovať tvar hniezda, urovnáme je na tanieri podľa potreby. S vodou na cestoviny si necháme zároveň rozpáliť na panvici lyžicu oleja, vložíme pripravené kuracie mäso a orestujeme. Potom pridáme klobásu, premiešame, prisypeme mrkvu, nakoniec cibuľu. Obe časti pokrmu sú takmer zhodne hotové - do 15 minút od začiatku varenia môžeme pokrm servírovať na pripravené taniere. Zdobíme strúhaným balkánskym syrom a sekaným pórom.