Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie kúsky po čínsky

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133291x
Kuracie kúsky po čínsky

Ak radi skúšate netradičné recepty, určite vyskúšajte zlatistej kúsky kurčaťa z čínskej kuchyne.

vytlačiť recept Kuracie kúsky po čínsky
recept Kuracie kúsky po čínsky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 ml mäsový vývar
1 štipka glutasol
4 ks kuracie stehno
2 ks kaleráb
2 lyžičky škrobová bozkáva
1 hrsť sušené huby

marináda:

3 lyžice sójová omáčka
1 ks cibula
1/2 lyžičky mletá škorica
3 lyžice dezertné víno
chilli korenie
1 lyžička cukor krupica
1 lyžička mletý zázvor

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná rozsekneme ešte na dve časti. Sušené huby namočíme do studenej vody. Kaleráby olúpeme a rozkrájame na slabé hranolky. Cibuľu jemne nakrájame a zmiešame so všetkými prísadami na marinádu. Do marinády naložíme kúsky kuracích stehien a necháme aspoň 2 hodiny uležať. Kúsky kurčaťa vyberieme z marinády a na rozpálenom oleji opekáme zo všetkých strán dozlatista. Potom podlejeme vývarom, pridáme máčané, scedené huby a mäso dusíme, kým nebude mäkké. Ku koncu k mäsu prisypeme nakrájané kaleráby a chvíľu spoločne podusíme. Potom mäso na chvíľu vyberieme, šťavu zalejeme škrobovú múčkou, ktorú sme rozmiešali v malom množstve studenej vody. Pridáme štipku glutasolu a za stáleho miešania necháme omáčku zhustnúť. Znovu do nej vložíme kúsky kuracieho mäsa a ešte krátko prehrejeme. Kuracie kúsky po čínskej podávame s ryžou, zdobíme zeleninou. Príprava pokrmu, bez doby marinovanie, trvá asi 1 hodinu.

Komentáre k receptu Kuracie kúsky po čínsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty