Kuracie kúsky po čínsky
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133291x
Ak radi skúšate netradičné recepty, určite vyskúšajte zlatistej kúsky kurčaťa z čínskej kuchyne.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | mäsový vývar |
1 štipka | glutasol |
4 ks | kuracie stehno |
2 ks | kaleráb |
2 lyžičky | škrobová bozkáva |
1 hrsť | sušené huby |
marináda: | |
3 lyžice | sójová omáčka |
1 ks | cibula |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
3 lyžice | dezertné víno |
chilli korenie | |
1 lyžička | cukor krupica |
1 lyžička | mletý zázvor |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná rozsekneme ešte na dve časti. Sušené huby namočíme do studenej vody. Kaleráby olúpeme a rozkrájame na slabé hranolky. Cibuľu jemne nakrájame a zmiešame so všetkými prísadami na marinádu. Do marinády naložíme kúsky kuracích stehien a necháme aspoň 2 hodiny uležať. Kúsky kurčaťa vyberieme z marinády a na rozpálenom oleji opekáme zo všetkých strán dozlatista. Potom podlejeme vývarom, pridáme máčané, scedené huby a mäso dusíme, kým nebude mäkké. Ku koncu k mäsu prisypeme nakrájané kaleráby a chvíľu spoločne podusíme. Potom mäso na chvíľu vyberieme, šťavu zalejeme škrobovú múčkou, ktorú sme rozmiešali v malom množstve studenej vody. Pridáme štipku glutasolu a za stáleho miešania necháme omáčku zhustnúť. Znovu do nej vložíme kúsky kuracieho mäsa a ešte krátko prehrejeme. Kuracie kúsky po čínskej podávame s ryžou, zdobíme zeleninou. Príprava pokrmu, bez doby marinovanie, trvá asi 1 hodinu.