Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou

  • predjedlá
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64349x
Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou

Táto úžasná křidýlka chutia ešte lepšie, ako vyzerajú. Zamilujete si ich, až je vyskúšate. Je možné podávať potrebné ako predjedlo pri slávnostnej večeri.

vytlačiť recept Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou
recept Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1000 g chladené kuracie krídlo

marináda:

soľ
mletý korenie
100 g slnečnicový olej

omáčka:

250 g základné omáčka Barbecue
80 g maslo
5 lyžíc citrónová šťava
120 g med
1 ks paradajka

podľa potreby:

olej na fritovanie

príloha:

40 g cesnak
250 g kyslá smotana
400 g uhoriek
mleté chilli
400 g karotka

Postup prípravy receptu

Ostrým nožom oddelíme hornú a dolnú časť chladených kuracích křidýlek, okoreníme ich, osolíme, pridáme olej a dobre premiešame. Necháme aspoň 2 hodiny marinovať v chladničke. Medzitým si pripravíme Ninfia-BBQ omáčku. Paradajka vložíme do vriacej vody asi na 10 sekúnd a hneď po vybraní do studenej. Olúpeme ho a rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom, pridáme základné omáčku Barbecue, citrónovú šťavu, rozmixovanej olúpané paradajka. Olúpaný Čeněk dáme opražiť do rúry, potom ho najemno nasekáme a premiešame spolu s chilli a kyslou smotanou. Do hlbokej panvice nalejeme olej a marinované krídla v ňom dozlata usmažíme . Smažíme pomaly, aby sa prepieklo až ku kosti. Na osmaženej křidýlka nalejeme omáčku Ninfia-BBQ a premiešame, aby sa v omáčke dobre obalil. Dáme opiecť v mise do rúry alebo grilujeme na záhradnom grile. Zeler zeler, uhorku a mrkvu nakrájame na pravidelné hranolky a prikladáme k křidýlkům spolu s kyslou smotanou.

Komentáre k receptu Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty