Kuracie krýdielka s Ninfia-BBQ omáčkou
- predjedlá
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65110x
Táto úžasná křidýlka chutia ešte lepšie, ako vyzerajú. Zamilujete si ich, až je vyskúšate. Je možné podávať potrebné ako predjedlo pri slávnostnej večeri.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1000 g | chladené kuracie krídlo |
marináda: | |
soľ | |
mletý korenie | |
100 g | slnečnicový olej |
omáčka: | |
120 g | med |
1 ks | paradajka |
250 g | základné omáčka Barbecue |
80 g | maslo |
5 lyžíc | citrónová šťava |
podľa potreby: | |
olej na fritovanie | |
príloha: | |
mleté chilli | |
400 g | karotka |
40 g | cesnak |
250 g | kyslá smotana |
400 g | uhoriek |
Postup prípravy receptu
Ostrým nožom oddelíme hornú a dolnú časť chladených kuracích křidýlek, okoreníme ich, osolíme, pridáme olej a dobre premiešame. Necháme aspoň 2 hodiny marinovať v chladničke. Medzitým si pripravíme Ninfia-BBQ omáčku. Paradajka vložíme do vriacej vody asi na 10 sekúnd a hneď po vybraní do studenej. Olúpeme ho a rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom, pridáme základné omáčku Barbecue, citrónovú šťavu, rozmixovanej olúpané paradajka. Olúpaný Čeněk dáme opražiť do rúry, potom ho najemno nasekáme a premiešame spolu s chilli a kyslou smotanou. Do hlbokej panvice nalejeme olej a marinované krídla v ňom dozlata usmažíme . Smažíme pomaly, aby sa prepieklo až ku kosti. Na osmaženej křidýlka nalejeme omáčku Ninfia-BBQ a premiešame, aby sa v omáčke dobre obalil. Dáme opiecť v mise do rúry alebo grilujeme na záhradnom grile. Zeler zeler, uhorku a mrkvu nakrájame na pravidelné hranolky a prikladáme k křidýlkům spolu s kyslou smotanou.