Kuracie krídla na mede
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 36832x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | kuracie krídlo |
marináda: | |
6 lyžíc | červené víno |
10 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | soľ |
8 lyžíc | med |
1 lyžička | mleté chilli |
2 dl | olej |
3 lyžice | ocot |
Postup prípravy receptu
Najskôr si urobíme marinádu. Do menšieho kastrůlku si prepasírujeme olúpaný cesnak, pridáme všetky suroviny okrem krídeliek a povaríme. Krídelká si pripravíme do pekáča, zalejeme vychladnutou marinádou a dáme na 24 hodín uležať do chladničky. Druhý deň pečieme kuracie krídla na medu v rúre pri teplote 180 ° C a podlievame vodou. Krásna pečená zlatistá krídelká sa soche jeme s čerstvým chlebom. Táto marináda sa dá použiť aj na grilovanie.