Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie krídielka po čínsky

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 102274x
Kuracie krídielka po čínsky

Kuracie křidýlka možno pripraviť aj netradične. Recept na křidýlka upečená po čínsky.

vytlačiť recept Kuracie krídielka po čínsky
recept Kuracie krídielka po čínsky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

12-14 ks kuracie křidýlka

marináda:

2 lyžice sójová omáčka
2 lyžice dezertné víno
4 lyžice olej
1 lyžička mletá škorica
2 lyžičky mletý zázvor
1 lyžička cukor krupica

Postup prípravy receptu

Z oleja, cukru, škorica, zázvoru, sójovej omáčky a dezertného vína, vymiešame marinádu. Křidýlka potrieme zo všetkých strán marinádou a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade. Na pekáč vytrenie olejom narovnáme marinované kuracie křidýlka. Ak nám zostala marináda, nalejeme ju pod křidýlka. Mäso pečieme v rúre dočervena a domäkka. Počas pečenia krídla obraciame a potierame vypečenou šťavou, podľa potreby môžeme podlievať vodou. Pečieme asi 45 minút pri 150 ° C. Môžeme podľa chuti prisoliť. Upečené kuracie křidýlka po čínskej podávame najlepšie s ryžou a zeleninovým šalátom. Odporúčam mäso namáčať do sladkej čili omáčky alebo iné čínske omáčky, ktoré možno kúpiť v supermarketoch.

Komentáre k receptu Kuracie krídielka po čínsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty