Kuracie krídielka po čínsky
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 103916x
Kuracie křidýlka možno pripraviť aj netradične. Recept na křidýlka upečená po čínsky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12-14 ks | kuracie křidýlka |
marináda: | |
2 lyžice | sójová omáčka |
2 lyžice | dezertné víno |
4 lyžice | olej |
1 lyžička | mletá škorica |
2 lyžičky | mletý zázvor |
1 lyžička | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Z oleja, cukru, škorica, zázvoru, sójovej omáčky a dezertného vína, vymiešame marinádu. Křidýlka potrieme zo všetkých strán marinádou a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade. Na pekáč vytrenie olejom narovnáme marinované kuracie křidýlka. Ak nám zostala marináda, nalejeme ju pod křidýlka. Mäso pečieme v rúre dočervena a domäkka. Počas pečenia krídla obraciame a potierame vypečenou šťavou, podľa potreby môžeme podlievať vodou. Pečieme asi 45 minút pri 150 ° C. Môžeme podľa chuti prisoliť. Upečené kuracie křidýlka po čínskej podávame najlepšie s ryžou a zeleninovým šalátom. Odporúčam mäso namáčať do sladkej čili omáčky alebo iné čínske omáčky, ktoré možno kúpiť v supermarketoch.