Kuracie kolíky s kuskusom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 62200x
Netradičné príprava kuracích spodných stehienok, ktoré pečieme v rúre. Vhodnou prílohou je kuskus a čerstvá zelenina.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 palička | cesnak |
6 ks | kuracie dolné stehno |
marináda: | |
1 dl | vývar |
1 kelímok | biely jogurt |
1 dl | olej |
4 lyžice | kuskus |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
šafran | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
1/2 ks | biela cibuľa |
1 hrnek | kuskus |
1 hrnek | vývar |
1 lyžica | čierne huby |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehienka umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky, Čiernej huby namočíme. Až zdvojnásobí svoj objem, jemne je nakrájame. V mise zmiešame olej s jogurtom, vývarom a polovičnou dávkou rozdrveného cesnaku. Pridáme 4 lyžice surového kuskusu, vložíme stehienka, premiešame a necháme 1 hodinu odležať. Potom stehienka preložíme do pekáča, vložíme do rúry a pečieme za občasného podlievania ružova. Príloha: Na oleji speníme cibuľku, zostávajúce cesnak, vsypeme kuskus a ochutíme soľou a štipkou šafranu a všetko chvíľu restujeme. Potom prilejeme vývar alebo vodu a povaríme podľa návodu na prípravu kuskusu. Do hotového pokrmu nakoniec vmiešame čierne huby. Pečené kuracie kolíky podávame s ochuteným kuskusom a čerstvou zeleninou.