Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21624x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 konzerva | Bonduelle hrášok s mrkvou |
200 ml | mlieko |
500 g | kurací rezeň |
50 g | maslo |
podľa chuti: | |
Rasco | |
100 ml | vývar |
majorana | |
soľ | |
mletý farebný korenie |
Postup prípravy receptu
Z kuracích rezňov nakrájame kocky, ktoré prudko osmažíme na rámom pre pečenie. Pridáme soľ, zmes korenia, rasca, majoránku alebo oregano. Do panvičky prihodíme konzervu Bonduelle hrášok s mrkvou, asi 1 dl vývaru alebo masoxu a necháme dusiť asi 20 minút. Zemiaky osolíme, okmínujeme a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, pridáme asi 50 gramov masla, asi 1 dl mlieka. Vytvoríme hustú kašu. Kašu necháme odstáť a dôjsť. Vymažeme si pekáčik alebo pečenie misku maslom, na dno dáme vrstvu zemiakovej kaše, nasypeme kuracie zmes so zeleninou (potom, čo sme zliali vodu s vývarom), opäť položíme vrstvu kaše. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť pri vyššej teplote na asi 10 minút.