Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21624x
Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou

Recept na český mismas, ale výborný.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou
recept Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
1 konzerva Bonduelle hrášok s mrkvou
200 ml mlieko
500 g kurací rezeň
50 g maslo

podľa chuti:

Rasco
100 ml vývar
majorana
soľ
mletý farebný korenie

Postup prípravy receptu

Z kuracích rezňov nakrájame kocky, ktoré prudko osmažíme na rámom pre pečenie. Pridáme soľ, zmes korenia, rasca, majoránku alebo oregano. Do panvičky prihodíme konzervu Bonduelle hrášok s mrkvou, asi 1 dl vývaru alebo masoxu a necháme dusiť asi 20 minút. Zemiaky osolíme, okmínujeme a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, pridáme asi 50 gramov masla, asi 1 dl mlieka. Vytvoríme hustú kašu. Kašu necháme odstáť a dôjsť. Vymažeme si pekáčik alebo pečenie misku maslom, na dno dáme vrstvu zemiakovej kaše, nasypeme kuracie zmes so zeleninou (potom, čo sme zliali vodu s vývarom), opäť položíme vrstvu kaše. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť pri vyššej teplote na asi 10 minút.

Komentáre k receptu Kuracie kocky zapečené so zemiakovou kašou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty