Kuracie kari s cuketou
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69152x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | menšie pór |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | Mrkva |
1/2 ks | červená paprika |
1 lyžička | solamyl |
1/2 ks | menšia cuketa |
1/2 ks | zelená paprika |
1 ks | cibula |
500 g | kuracie mäso |
2 lyžičky | karí korenie |
omáčka: | |
1 lyžica | ocot |
1 lyžica | sójová omáčka |
2 lyžičky | solamyl |
200 ml | studená voda |
3 lyžičky | cukor |
1 lyžička | soľ |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na kocky a premiešame s lyžičkou solamylu. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame na půlměsíčky, cesnak na plátky. Umytý pór a papriku rozkrájame na rezance, očistenú mrkvu na půlměsíčky alebo na rezance. Cuketu nakrájame na malé kocky. Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme kari korením. Na inej panvici osmažíme nakrájanú zeleninu. Nesmažíme ju dlho, mala by zostať chrumkavá. Tiež ju posypeme štipkou kari.Osmaženou zeleninu premiešame s mäsom, jemne osolíme a okoreníme. Do hrnčeka pripravíme 2 lyžičky solamylu, 3 lyžičky cukru, lyžičku soli, lyžicu octu a sójovej omáčky. Zalejeme asi 200 ml studenej vody a rozmiešame. Zmes nalejeme k mäsu so zeleninou, spolu ešte chvíľu ohrievame, kým omáčka nezhustne. Kuracie karí s cuketou podávame s uvarenou ryžou.