Kuracie kari rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 24096x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 lyžice | sójová omáčka |
3 - 4 lyžíc | smotana na varenie |
1 lyžička | rozmarín |
1/2 lyžičky | karí korenie |
1 lyžica | gurmánska horčica |
2 ks | kuracie prsia |
podľa potreby: | |
olivový olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, zbavíme membrán a nakrájame na rezance. V miske kuracie rezančeky premiešame s kari korením, sójovou omáčkou, horčicou a smotanou na varenie. Prikryjeme av chlade necháme odležať až 24 hodín. Rozmarín pridávame neskôr, stačí na 2 - 3 poslednej hodiny marinovanie. Mäso by mohlo zhořknout. Kuracie karí rezančeky potom na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja osmažíme. Kuracie mäso bude mäkké za pár minút. Ako prílohu ku kuracím kari nudličkám podávame zemiakovú kašu, dusenú ryžu alebo hranolky.