Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie hrianky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135193x
Kuracie hrianky

Vynikajúce kuracie hrianka, ktorá sa hodí ku každej příležtosti.

vytlačiť recept Kuracie hrianky
recept Kuracie hrianky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
2 ks kuracie prsia
1 balíček mrazená čínska zmes

marináda:

korenie čína
mleté čierne korenie
korenie čubrica
2 lyžice olej
6 strúčikov cesnak
2 - 3 lyžíc sójová omáčka

na ozdobu:

100 g tvrdý syr

na potření:

2 strúčiky cesnak

príloha:

2 - 3 plátkov chlieb

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravené mäso nakrájame na kocky. Zo sójovej omáčky, oleja, korenia, cesnaku, korenie na čínu a čubriky vymiešame marinádu, do ktorej kocky kuracieho naložíme aspoň na hodinu. Zatiaľ si napaříme alebo uvaríme mrazenú zeleninu. Rozpálite si panvu. Vsypeme na ňu marinované kocky a sprudka je osmažíme. Pridáme zeleninu a všetko zalejeme poloivnou malého kečupu. Zmes asi 5 mínu sprudka smažíme a potom 3 minúty dusíme. Podľa chuti nakoniec zmes osolíme. Zatial si z chleba usmažíme hrianky a nastrúhame syr. Hrianky očesnekujeme, rozložíme na ne kuracie zmes a posypeme ich strúhaným syrom. Kuracie hrianky ihneď podávame.

Komentáre k receptu Kuracie hrianky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty