Kuracie hrianky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 135193x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 ks | kuracie prsia |
1 balíček | mrazená čínska zmes |
marináda: | |
korenie čína | |
mleté čierne korenie | |
korenie čubrica | |
2 lyžice | olej |
6 strúčikov | cesnak |
2 - 3 lyžíc | sójová omáčka |
na ozdobu: | |
100 g | tvrdý syr |
na potření: | |
2 strúčiky | cesnak |
príloha: | |
2 - 3 plátkov | chlieb |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravené mäso nakrájame na kocky. Zo sójovej omáčky, oleja, korenia, cesnaku, korenie na čínu a čubriky vymiešame marinádu, do ktorej kocky kuracieho naložíme aspoň na hodinu. Zatiaľ si napaříme alebo uvaríme mrazenú zeleninu. Rozpálite si panvu. Vsypeme na ňu marinované kocky a sprudka je osmažíme. Pridáme zeleninu a všetko zalejeme poloivnou malého kečupu. Zmes asi 5 mínu sprudka smažíme a potom 3 minúty dusíme. Podľa chuti nakoniec zmes osolíme. Zatial si z chleba usmažíme hrianky a nastrúhame syr. Hrianky očesnekujeme, rozložíme na ne kuracie zmes a posypeme ich strúhaným syrom. Kuracie hrianky ihneď podávame.