Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie drobky na paprike

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27251x
Kuracie drobky na paprike

Dusená kuracie srdiečka a žalúdky v paprika omáčke.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Kuracie drobky na paprike
recept Kuracie drobky na paprike sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks veľká cibuľa
500 g kuracie srdiečka
150 ml kyslá smotana
1 lyžica mletá sladká paprika
3 lyžice hladká múka
500 g kuracie žalúdky
1 lyžica paradajkový pretlak
3 lyžice petržlen

podľa chuti:

8 guličiek celý čierne korenie
4 guličky nové korenie
soľ

podľa potreby:

2 lyžice maslo
1500 ml zeleninový vývar z kocky

Postup prípravy receptu

Kuracie žalúdky a srdiečka očistíme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou a vložíme do hrnca. Zalejeme zeleninovým vývarom z kocky, pridáme celé korenie a nové korenie. Všetko privedieme k varu a pomaly uvaríme domäkka. Medzitým ošúpeme cibuľu, ktorú nakrájame na jemné kocky. Zelenú petržlen umyjeme a jemne usekáme. Pripravíme si cibuľovou zápražku s paprikou. Na panvici, na miernom ohni, rozpustíme maslo, vložíme nakrájanú cibuľku a zvoľna ju orestujeme do svetlo žltej farby. Potom vmiešame jednu rovnú lyžicu sladkej mletej papriky, rýchlo premiešame a pridáme hladkú múku. Za stáleho miešania zmes ešte asi 1 minútu restujeme, potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Akonáhle sú kuracie drobky mäkké, vývar precedíme a zahustíme cibuľovou zápražkou. Pridáme paradajkový pretlak a opäť zvoľna povaríme asi 20 minút. Nakoniec do omáčky vložíme mäkké drobky a usekanou petržlen. Kuracie drobky na paprike podávame s cestovinami, zdobíme lyžicou kyslej smotany a petržlenom.

Komentáre k receptu Kuracie drobky na paprike (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty