Kuracie chipsy s paradajkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 60765x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | čierne olivy |
0,5 konzervy | krajania paradajky |
1 snítka | bazalka |
2 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | olivový olej |
2 ks | kuracie prsia |
na ozdobu: | |
4 lyžice | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a dôkladne ich osušíme. Zabalíme je jednotlivo do potravinárskej fólie a dáme ich asi na 10 - 15 minút ľahko zamraziť, aby sa dali dobre krájať. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Olivy nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme, osušíme a lístky nasekáme. Z mrazničky vyberieme kuracie prsia, rozbalíme a proti vláknu je nakrájame na tenké plátky. Potrebujeme na to naozaj ostrý nôž. Vo vyššej panvici rozpálime olivový olej. Vsypeme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme plátky a orestujeme je. Vsypeme cesnak, bylinky, olivy a paradajky. Spoločne všetko niekoľko minút restujeme. Kuracie chipsy s paradajkami podávame s cestovinami. Každú porciu kuracích chipsov s paradajkami zjemníme lyžicou smotany.