Kuracie chilli s fazuľami
- hlavné chody
- americká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24947x
Ostré kuracie chilli s fazuľami, paprikou, paradajkami a syrom. Výborne chutí s bagetou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | červené konzervované fazuľa |
1 ks | červená paprika |
1,5 dielu | pivo |
400 g | konzervované paradajky |
4 plátky | kuracie prsia |
4 strúčiky | cesnak |
100 g | strúhaný syr |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
1 lyžička | mletý kmín |
soľ | |
1 lyžica | chilli korenie |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Fazuľa prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Na oleji sprudka opečieme kuracie mäso, potom vmiešame papriku, cibuľku a cesnak. Za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty. Ochutíme chilli korením, rascou a osolíme. Pridáme odkvapkané fazule a konzervu paradajok is nálevom. Podlejeme pivom a odkryté varíme za občasného premiešania, na strednej teplote, ešte 15 minút. Kuracie chilli rozdelíme do misiek, zasypeme strúhaným syrom a tesne pred podávámím dáme zapiecť. Akonáhle sa syr roztaví, môžeme servírovať. Vhodnou prílohou ku kuraciemu čili s fazuľou je biele pečivo.