Kuracie biftečky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66113x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | menšie pór |
50 g | maslo |
50 g | strúhaný ementál |
200 g | šampiňóny |
1 hrsť | čerstvo nasekaného petržlenu |
50 g | šunka |
500 g | kuracie prsia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na menšie plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji. Na oleji si podusíme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. Na dno zapekacej ohňovzdorné misky dáme kúsky masla, na kolieska nakrájaný pór, opečené plátky mäsa . Tie poukladáme šunkou, podušenými šampiňóny a posypeme strúhaným syrom s posekanú zelenú petržlenovou vňaťou. Pridáme zvyšné maslo a dáme do rozpálenej rúry zapiecť, až sa syr rozpustí a zružovie. Ako prílohu ku kuracím biftečkům volíme vyprážané zemiakové hranolky.