Kuracia zmes so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62637x
Nemáte čas na prípravu dobrého obeda? Potom stačí, ak máte niekoho, kto sa o váš obed s láskou postará - treba skúsená kuchárka!
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
2 lyžice | polievkové korenie (vegeta) |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
2 lyžičky | solamyl |
1 balíček | mrazená čínska zelenina |
omáčka: | |
1 - 2 lyžíc | kečup |
1 pohár | voda |
príloha: | |
2 balíčky | varená ryža |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia dobre očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame ich na väčšie kúsky, premiešame ich s polievkovým korením a so solamylom, pokvapkáme mierne olejom a necháme odležať. Potom mäso v hlbšej panvici orestujeme. Po zmäknutí mäsa pridáme zeleninovú zmes a premiešame. Necháme krátko prehriať, prisolíme, vlejeme v pohári rozmiešanú vodu s lyžicou kečupu alebo paradajkovou šťavu a opäť prehrejeme. Zmes kuracích kúskov so zeleninou podávame s varenou ryžou. Je možné pokrm doplniť strúhaným balkánskym syrom alebo syrom s modrou plesňou.