Kuracia zmes s chilli omáčkou
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 147865x
Zmes z kuracieho mäsa so skvelou omáčkou. Pre chuť môžeme pridať čili papričky a krájané paradajky z konzervy.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
100 g | hladká múka |
olej na vyprážanie | |
solamyl | |
300 ml | paradajkový pretlak |
600 g | kuracie prsia |
sójová omáčka | |
soľ | |
chilli korenie | |
1 - 2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Najprv umyjeme kuracie mäso a osušíme ho. Potom mäso nakrájame na rezance, ktoré zmiešame so solamylom a sójovou omáčkou. Dáme do chladu aspoň na 30 minút. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Na wok panvici rozpálime olej a kuracie rezančeky sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme z panvice, dáme na ňu cibuľu a tiež ju sprudka opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, chilli korenie a všetko premiešame. Vzniknutú omáčku môžeme zahustiť hladkou múkou alebo lepšie rozmiešaným solamylom v troche vody. Kuracie rezance nakoniec vložíme do omáčky a prehrejeme. Môžeme podávať s ryžou, kroket, alebo hranolky.