Kuracia zmes Chop Suey
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 148295x
Zaujímavá, nápaditá kuracie zmes z čínskej kuchyne. Vegetariáni môžu kuracie mäso vymeniť za sójové.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | kuracie mäso |
1 štipka | cukor |
soľ | |
1 ks | paprika (červená) |
1 lyžica | červené víno |
1 ks | cibula |
1 lyžica | zmes korenia Chop Suey |
1 lyžica | škrobová bozkáva |
5 ks | šampiňóny |
olej | |
3 lyžice | bambusové výhonky |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | fazuľové struky |
1 lyžica | sójová omáčka |
1 ks | pór |
50 g | zeler |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, zasypeme solamylom, mierne osolíme. Premiešame s vajcom a korením a necháme chvíľu odležať. Cibuľu, cesnak, zeler a šampiňóny olúpeme. Cibuľu, cesnak a šampiňóny nakrájame na plátky, pór na kolieska, zeler na kocky. Papriky očistíme a nakrájame na rezance. Na rozpálenom oleji mäso osmažíme. Mäso vyberieme a necháme prebytočný tuk odkvapkať. Na panvici osmažíme cibuľu, pór, fazuľky, zeler, papriku a nakoniec pridáme šampiňóny, cesnak a bambusové výhonky. Všetko chvíľku restuje na oleji. Potom pridáme mäso, sójovú omáčku, víno a štipku cukru. Zmes podlejeme trochou vody a mierne podusíme. Na záver podľa chuti dosolíme. Podávame najlepšie s ryžou alebo rezancami.