Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracia štvrťka na mede a korení

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 16582x
Kuracia štvrťka na mede a korení

Kurča sypané korením a marinované v mede.

vytlačiť recept Kuracia štvrťka na mede a korení
recept Kuracia štvrťka na mede a korení
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice olej
1 ks cibula
20 guličiek celý biele korenie
soľ
8 lyžíc med
4 ks kuracie štvrťky

Postup prípravy receptu

Asi 3 - 4 hodiny pred vlastným pečením kuracie štvrtky poprepichujeme (ako by sme ich chceli prošpikovat). Celý biele korenie rozbite v mažiari alebo vložíme do mikroténového vrecka a rozbijeme ho paličkou na mäso. Drveným korením posypeme mäso a vetkáme ho aj do dier. Potom mäso naukladáme do misy a polejeme teplým rozohriatym medom (lyžice medu by mali byť vrchovaté). Necháme pri izbovej teplote hodinu marinovať, potom štvrťky otočíme a uložíme na zbytok doby do chladničky. Cibuľu nakrájame na kolieska, prsty rozdelíme na jednotlivé "kruhy" a orestujeme v pekáči na rozohriatom oleji. Na cibuľu naukladáme kuracie štvrtky, jemne je posypeme soľou a prelejeme zvyšným medom z marinovanie. Pekáč zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút na 180 ° C. Potom poklop odstránime a dopečieme ešte 10 minút, aby kurča dostalo tmavú medovú chrumkavú kôrku.

Komentáre k receptu Kuracia štvrťka na mede a korení (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty