Kuracia štvrťka na mede a korení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 17245x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie štvrťky |
4 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
20 guličiek | celý biele korenie |
soľ | |
8 lyžíc | med |
Postup prípravy receptu
Asi 3 - 4 hodiny pred vlastným pečením kuracie štvrtky poprepichujeme (ako by sme ich chceli prošpikovat). Celý biele korenie rozbite v mažiari alebo vložíme do mikroténového vrecka a rozbijeme ho paličkou na mäso. Drveným korením posypeme mäso a vetkáme ho aj do dier. Potom mäso naukladáme do misy a polejeme teplým rozohriatym medom (lyžice medu by mali byť vrchovaté). Necháme pri izbovej teplote hodinu marinovať, potom štvrťky otočíme a uložíme na zbytok doby do chladničky. Cibuľu nakrájame na kolieska, prsty rozdelíme na jednotlivé "kruhy" a orestujeme v pekáči na rozohriatom oleji. Na cibuľu naukladáme kuracie štvrtky, jemne je posypeme soľou a prelejeme zvyšným medom z marinovanie. Pekáč zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút na 180 ° C. Potom poklop odstránime a dopečieme ešte 10 minút, aby kurča dostalo tmavú medovú chrumkavú kôrku.