Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracia rolka na šampiňónoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59163x
Kuracia rolka na šampiňónoch

Kuracie mäso ochutené gréckymi bylinkami a šampiňóny je jemné a veľmi chutné.

vytlačiť recept Kuracia rolka na šampiňónoch
recept Kuracia rolka na šampiňónoch
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie prsia
1 ks staročeské klobása
4 plátky údená stehno
4 plátky údený syr

na potření:

olivový olej

omáčka:

1 konzerva rezané huby
1/2 dl voda
1 kelímok kyslá smotana
1 lyžička solamyl

podľa chuti:

grécke bylinky
korenie

príloha:

varená ryža

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia dobre očistíme, opláchneme a nožom nakrojíme tak, aby vznikol plát na plnenie. Každú porciu najskôr posypeme zmesou gréckych byliniek, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Potom položíme plátok údenej šunky, plátok syra a pásik (1 / 4) dobré klobásy. Mäso dobre stočíme a vložíme do hrnci alebo do misky. Porcie mierne potrieme olivovým olejom a znova zasypeme bylinkami. Necháme ich uležať podľa potreby, ale čím dlhšie, tým viac získa mäso chuť a vôňu byliniek. Nahrejeme si pekáčik s pokrievkou. Vložíme pripravené porcie mäsa - závitky az jednej strany je opečieme. Potom otočíme a prikryjeme pokrievkou. Necháme asi 15 - 20 minút opekať, potom vsypeme k mäsu nakladané šampiňóny is nálevom. Mäso otočíme. Vo vode rozmiešame lyžičku solamylu a prilejeme k mäsu. Trochu premiešame, prisolíme a necháme povariť. Pred dokončením vmiešame kyslú smotanu. Kuracie závitky podávame s ryžou, mäso podlievame vzniknutú omáčkou. Dopĺňame zeleninou alebo sterilizovanú kukuricou.

Komentáre k receptu Kuracia rolka na šampiňónoch (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty