Kuracia roláda vo forme
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 9778x
Kuracie prsia skladaná do formy postupne s ďalšími surovinami vo výsledku vyzerajú ako náročne pripravovaná roláda.
Recept na 5 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | dijonská horčica |
1 ks | cibula |
2 ks | vajcia natvrdo |
1 lyžica | olivový olej |
1 lyžica | provensálske korenie |
4 plátky | šunka |
4 - 6 lyžičiek | sterilizovaná kukurica |
4 - 8 plátkov | eidam |
1 kg | kuracie prsia |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si formu (napríklad na bábovku) a vyložíme ju papierom na pečenie. Kuracie prsia očistíme a opláchneme. Po vysušení je nakrájame na väčšie plátky (z každého maximálne 2 plátky). Na dno papierom vyloženej formy rozložíme polovicu pripraveného kuracieho mäsa. Mäso posypeme korením, potrieme dijonskej horčice, priložíme plátok šunky, prúžky cibule, sterilizovanú sladkú kukuricu a na štvrtiny nakrájané varené vajíčko. Poukladáme plátky syra a nakoniec vrstvíme druhú polovicu pripraveného mäsa. Mierne potrieme olivovým olejom. Mäso vo forme pečieme pri 150 ° C asi 60 minút. Po upečení kuracie roládu vyklopíme a ostrým nožom krájame silnejšie plátky. Kuracie roláda je vynikajúci so zemiakovou kašou.