Kuracia roláda so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 127343x
Roláda z kuracieho mäsa je veľmi chutná. Čo je na nej náročné je vykosťovania kurčaťa. To si vyžaduje trochu zručnosti.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
náplň: | |
150 g | šunka |
1 lyžička | hladká múka |
250 g | mrazená zeleninová zmes |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kurča vykostíme, mäso rozprestrieme, ľahko pomocou kĺbov na ruky naklepeme, osolíme a podľa chuti okoreníme. Rúru predhrejeme na 220 ° C. Zeleninu podusíme na troche oleja domäkka. Osolíme ju, rozmixujeme a dobre premiešame s rozšľahanými vajcami. Túto náplň rozotrieme na pripravený kuracie plát. Na náplň rozložíme plátky šunky a mäso zavinieme. Kuracie roládu so zeleninou ovážeme nití, vložíme do pekáča, potrieme olejom, podlejeme vodou a za stáleho podlievania upečieme. Mäkkou roládu vyberieme. Šťavu zaprášime múkou a krátko povaríme. Kuracie roládu so zeleninou nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a podávame so zemiakovou kašou.