Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracia roláda po staročesky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 140556x
Kuracia roláda po staročesky

Slávnostne upravené kuracie roláda, ktorá chutí výborne aj studená

vytlačiť recept Kuracia roláda po staročesky
recept Kuracia roláda po staročesky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 ks kurča
60 g maslo
1 balíček Staročeskej korenie

plnka:

20 g maslo
200 g údené mäso
soľ
50 g hrasok
1,5 dl mlieko
2 ks žemle
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žemle nakrájame na kocky, zalejeme mliekom s rozšľahanými žĺtkami, pridáme pokrájané údené mäso, hrášok a kúsok masla. Dobre premiešame a nakoniec vmiešame pevný sneh z bielkov. Kurča vykostíme a vzniknutý plát mäsa zľahka naklepeme. Plnku rozotrieme po celom plátu, zavinieme a dobre zaviažeme špagátikom. Roládu posyteme Staročeským korením, posolíme a dáme do pekáča vymasteného maslom. Podlejeme trochou vývaru a pečieme v rúre za občasného prelievania vypečenou šťavou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Zvyšnú roládu môžeme po úplnom vychladnutí nakrájať na tenké plátky a použiť na studenú misu.

Komentáre k receptu Kuracia roláda po staročesky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty