Kuracia roláda po staročesky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 140556x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
1 ks | kurča |
60 g | maslo |
1 balíček | Staročeskej korenie |
plnka: | |
20 g | maslo |
200 g | údené mäso |
soľ | |
50 g | hrasok |
1,5 dl | mlieko |
2 ks | žemle |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žemle nakrájame na kocky, zalejeme mliekom s rozšľahanými žĺtkami, pridáme pokrájané údené mäso, hrášok a kúsok masla. Dobre premiešame a nakoniec vmiešame pevný sneh z bielkov. Kurča vykostíme a vzniknutý plát mäsa zľahka naklepeme. Plnku rozotrieme po celom plátu, zavinieme a dobre zaviažeme špagátikom. Roládu posyteme Staročeským korením, posolíme a dáme do pekáča vymasteného maslom. Podlejeme trochou vývaru a pečieme v rúre za občasného prelievania vypečenou šťavou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Zvyšnú roládu môžeme po úplnom vychladnutí nakrájať na tenké plátky a použiť na studenú misu.