Kuracia polievka so šampiňónmi 1
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66480x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
50 g | maslo |
1/2 ks | pór |
6 ks | šampiňóny |
1 ks | cibula |
500 g | kuracie kosti |
1 lyžička | Podravka |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie kosti, napríklad z kuracích pŕs - motýlikov, uvaríme v tlakového hrnca. Vývar precedíme. Z uvarených kostí potom obere zvyšky mäsa a pokrájame ho na malé kúsky. Ošúpanú väčšiu cibuľu nakrájame na kocky, očistenú papriku na malé kúsky, pór na kolieska. Umyté šampiňóny rozkrájame na plátky. Na masle necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme šampiňóny, pór a papriku a krátko osmažíme. Pridáme do kuracieho vývaru, podľa potreby dolejeme ešte vodou, okoreníme, ochutíme Podravku. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, do zmäknutia zeleniny. Počas varenia nasypeme do polievky nakrájané mäso z kostí. Kuracie polievku so šampiňónmi podávame s osmaženými žemle, zdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Ak sme použili na vývar málo kostí, môžeme vylepšiť polievku raz kockou slepačieho vývaru.
Komentáre k receptu Kuracia polievka so šampiňónmi 1 (1 komentár)
-
yaztw
24.January 2012 20:24
fajna je :)