Kuracia pečeň s kari korením
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62643x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | drvená rasca |
1 ks | cibula |
2 lyžice | karí korenie |
1 kg | kuracia pečeň |
podľa chuti: | |
soľ | |
sladká sójová omáčka | |
1 kocka | masox |
majorana | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
voda |
Postup prípravy receptu
Cibuľu alebo pór očistíme. Nakrájame ju najemno. Pečeň si očistíme a nakrájame na kúsky. V panvici alebo kastróle rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pečeň dáme restovat k cibuľu, pridáme karí korenie, rasca, majoránku, korenie, premiešame a podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili kocku bujónu. Kuracia pečeň s karí korením necháme chvíľu podusiť. Akonáhle je pečeň mäkká, zahustíme je trochou múky, ktorú sme zmiešali s vodou. Kuracia pečeň s karí korením dochutíme soľou a sójovou omáčkou. Hotová kuracia pečeň s karí korením podávame s ryžou.