Kuracia pečeň dusená na víne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 39556x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sójová omáčka | |
1 lyžica | tuk |
500 g | kuracia pečeň |
250 ml | červené víno |
150 g | slanina |
hladká múka | |
petržlen | |
worcesterská omáčka | |
1 | cibula |
mletý korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Kuracia pečeň opláchneme, očistíme a nakrájame na kúsky. Slaninu s tukom vyškvaříme a speníme na nej cibuľu. Pridáme pečeň a zo všetkých strán je orestujeme. Podlejeme vínom, priklopíme a dusíme asi 15 minút. Potom okoreníme čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Podľa chuti pridáme sójovú a worcesterskou omáčku. Pokrm zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a krátko prevaríme. Na záver osolíme. Vhodnou prílohou ku kuracím pečeni duseným na víne je dusená ryža.