Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracia paella

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 157237x
Kuracia paella

Tradičné španielske jedlo s kuraťom.

vytlačiť recept Kuracia paella
recept Kuracia paella
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g vňaťovú cibuľka
100 g mrazený hrášok
250 g dlhozrná ryže
2 strúčiky cesnak
soľ podľa chuti
biele korenie
1 ks oranžová kapie
1,2 l zeleninový vývar (iz kocky)
3 lyžice olivový olej
1 ks stredné cibule
2 lyžice limetková šťava
4 ks kuracie dolné stehno
1 ks červená kapie
štipka mletého šafranu

Postup prípravy receptu

Cibuľu, cesnak a papriky nakrájame na kocky, vňaťovú cibuľky na kolieska.

V hrnci rozohrejeme olej a prudko v ňom opečieme kuracie stehná. Potom je osolíme, okoreníme a vyberieme.

V horúcom výpeku podusíme cibuľu. Pridáme cesnak, papriku aj vňaťovú cibuľky a všetko orestujeme. Potom pridáme ryžu. Krátko podusíme, prisypeme šafran, podlejeme vývarom a privedieme k varu.

Kuracie stehná položíme na ryžu a prikryté dusíme pri nízkej teplote asi 35 minút. Na posledných 10 minút pridáme do hrnca hrášok.

Stehná vyberieme a ryžu pikantne dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Všetko dáme na tanier. Paellu môžeme ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou a plátkami limetky

Komentáre k receptu Kuracia paella (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty