Kuracia paella
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 157237x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | vňaťovú cibuľka |
100 g | mrazený hrášok |
250 g | dlhozrná ryže |
2 strúčiky | cesnak |
soľ podľa chuti | |
biele korenie | |
1 ks | oranžová kapie |
1,2 l | zeleninový vývar (iz kocky) |
3 lyžice | olivový olej |
1 ks | stredné cibule |
2 lyžice | limetková šťava |
4 ks | kuracie dolné stehno |
1 ks | červená kapie |
štipka mletého šafranu |
Postup prípravy receptu
Cibuľu, cesnak a papriky nakrájame na kocky, vňaťovú cibuľky na kolieska.
V hrnci rozohrejeme olej a prudko v ňom opečieme kuracie stehná. Potom je osolíme, okoreníme a vyberieme.
V horúcom výpeku podusíme cibuľu. Pridáme cesnak, papriku aj vňaťovú cibuľky a všetko orestujeme. Potom pridáme ryžu. Krátko podusíme, prisypeme šafran, podlejeme vývarom a privedieme k varu.
Kuracie stehná položíme na ryžu a prikryté dusíme pri nízkej teplote asi 35 minút. Na posledných 10 minút pridáme do hrnca hrášok.
Stehná vyberieme a ryžu pikantne dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Všetko dáme na tanier. Paellu môžeme ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou a plátkami limetky